Doar un moment …

Intrarea Domnului Isus în Ierusalim a fost un moment unic pentru această mare cetate şi pentru toţi locuitorii ei.
Dumnezeu a pregătit pentru fiecare dintre noi un moment al întâlnirii cu El, moment pe care trebuie să îl recunoaştem şi pe care nu avem voie să îl trecem cu vederea.
Pentru cei din Ierusalim momentul când Domnul Isus li s-a prezentat a fost momentul descoperirii: atunci când Dumnezeu ţi se face de cunoscut şi înlătură orice îndoială din inimă.
Pavel apostolul a avut parte de descoperirea lui Cristos într-un mod cu totul remarcabil, o întâlnire cu Domnul care l-a schimbat pentru totdeauna.
Petru, unul dintre ucenicii Domnului a avut parte de revelaţia lui Cristos în viaţa sa, Mat 16:13-16 Isus a venit în părţile Cezareii lui Filip şi a întrebat pe ucenicii Săi: „Cine zic oamenii că sunt Eu, Fiul omului?”Ei au răspuns: „Unii zic că eşti Ioan Botezătorul; alţii: Ilie; alţii: Ieremia sau unul din proroci.” „Dar voi”, le-a zis El, „cine ziceţi că sunt?” Simon Petru, drept răspuns, I-a zis: „Tu eşti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui Viu!”
Momentul cunoaşterea lui Dumnezeu, trebuie să fie urmat de momentul cercertării personale: oamenii din Iersualim s-au dezbracat de hainele lor şi le-a aşternul pe drumul pe care venea Cristos; după ce ai dezbrăcat tot ceea ce este firesc, trebuie să te îmbraci în Cristos, să iei haina neprihănirii pe care doar El o poate da.
A te cerceta în lumina descoperirii lui Cristos trebuie să producă un rezultat în viaţa ta: nu toţi cei care au avut însă parte de cercetare pot spune că au luat şi o decizie pentru Dumnezeu, un bun exemplu din Scriptură este cel al tânărului bogat care deşi a avut o întâlnire cu Cristos, deşi a fost cercetat de Dumnezeu şi i s-a cerut să ia o decizie, a plecat fără să fi fost schimbat de puterea lui Dumnezeu.
Descoperirea adevărului despre Cristos trebuie să te facă să-ţi cercetezi viaţa şi apoi să te motiveze să iei o decizie pentru Dumnezeu.
Biblia este plină de exemple ale oamenilor care au luat decizii în favoarea lui Dumnezeu după ce au ajuns să cunoască adevărul despre Dumnezeu: Corneliu şi toată casa lui au crezut în Cristos, temnicierul din Filipi a luat cea mai bună hotărâre pentru viaţa lui.
Dumnezeu aşteaptă de la noi acţiune: după ce ni S-a descoperit şi am înţeles chemarea Lui, suntem datori să luăm o decizie în favoarea Lui!

de Adrian Țunea

Niciun comentariu inca. Fi tu primul!

Lasa un comentariu

Reseteaza toate campurile